MÍSTNÍ ORGANIZACE ČSSD ROČOV - články viz níže

Vážení příznivci sociální demokracie, vážení občané,

vítám Vás na oficiálních stránkách Místní organizace ČSSD Ročov.

Naše organizace vznikla v roce 2010. Tenkrát jsem se rozhodl dát dohromady pět členů soc. dem., kteří byli v lounské organizaci. Dílo se zdařilo a na Ročově vznikla po sedmi letech znovu místní organizace ČSSD. Po dvou letech jsem se stal předsedou. Mým cílem  bylo – a stále je – navázat na éru první organizace na Ročově. I u nás se na začátku devadesátých let formovala politika sociální demokracie, kdy členové soc. dem. z Ročova byli jedni z prvních, kteří  se podíleli na obnově soc. dem. v  okrese.  Roku  1998  se  na Ročově podařilo fenomenálně vyhrát volby se ziskem 9 zastupitelů  z 15 a obsadit post starosty. O čtyři roky později jsme volby nevyhráli, přesto se podařilo obsadit opět post nejvyšší.

V současné době čítá naše organizace čtrnáct občanů z Ročova a okolí. Ač je naše organizace menší,  zaujímáme čestné místno  v  okresních  strukturách.  Máme člena  Okresního  výkonného výboru  a  člena Okresní  kontrolní  komise v Lounech. Před čtyřmi lety jsme  po  poklesu z roku  2006  (čtyři zastupitelé)  získali těstě  druhé  místo v komunálních volbách, ovšem na počet mandátů jsme byli s první stranou na stejno. Pět na pět. A znovu jsme získali post ve vedení ročovské radnice – místostarostku. Současné názory  na dění nejen  na Ročově se můžete dočíst v článcích níže, popř. v ročovském Zpravodaji, dostupném na internetových stránkách městyse Ročova. V komunálních volbách v roce 2014 jsme po dlouhé době vyhráli nad pravicovou ODS, a to v poměru 9 ku 6 zastupitelům a navázali jsme na úspěšná léta z roku 1998.

Vážení spoluobčané, rád přivítám další zájemce o členství v naší organizaci, která nabízí přátelskou atmosféru, zkušené vedení a možnost se podílet na politice nejen místní, ale i okresní, krajské či zprostředkovaně celostátní. Demokracie, solidarita, spravedlnost a svoboda patří k hlavním pilířům ČSSD, od kterých se odvíjí kroky na všech úrovních strany, potažmo politiky.

Samozřejjmostí je to, že se na mě  můžete  vždy a kdykoliv  obrátit  s  dotazem,  připomínkou či  konzultací.  Politika je totiž v překladu správa věcích veřejných – tudíž službou lidem.

"Naslouchat občanům nejen před volbami."

Ing. Vojtěch Václav
Pour